Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Όμορφες με γυαλιά


 
Κάποτε, τα γυαλιά οράσεως ήταν αναγκαίο κακό, τώρα πια, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε γυναίκα. Αφού πλέον έρχονται πολλά κορίτσια που παρ’ όλο που δεν συντρέχει κάποιος λόγος για να φορέσουν γυαλιά οράσεως εκείνες τα παίρνουν και τα φορούν, καθαρά σαν αξεσουάρ και σαν έναν άλλο τρόπο εμφάνισης.
Φυσικά, για να είστε όμορφες υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθείτε κατά την επιλογή των γυαλιών.

Αν συνηθίζετε τα έντονα και διαφορετικά μακιγιάζ, αποφεύγετε τα έντονα χρώματα στα γυαλιά. Σ’ αυτή την περίπτωση μια ασφαλή επιλογή είναι ένα μεταλλικό , διακριτικό σκελετό ή ακόμα και ένα χωρίς σκελετό (griff όπως το λέμε εμείς). Εδώ θα μπορούσατε να βάλετε λίγο χρώμα αλλά όχι έντονο. Προτιμήστε τα ρόζ, μπεζ, καφέ  που είναι στους τόνους του δέρματος και είναι ουδέτερα χρώματα. Κάτι ιδιαίτερο επίσης είναι και ο κοκάλινος σκελετός που μπορείτε να τον βρείτε εκτός από χρωματιστό και σε διάφανο χρώμα.
Από την άλλη μεριά, αν δεν είστε τύπος του έντονου μακιγιάζ, μπορείτε να εύκολα να διαλέξετε ένα πιο έντονο χρώμα σε γυαλιά οράσεως. Μάλιστα ίσως να επιβάλλεται ένα πιο έντονο χρώμα στο σκελετό, γιατί είναι μια πολύ καλή λύση για να αποφύγουμε το έντονο μακιγιάζ σε καθημερινή βάση.
Προσέχετε, όταν δοκιμάζετε τα γυαλιά, φορώντας τα, να βλέπετε τα μάτια σας μέσα από αυτά και το πάνω μέρος του σκελετού να μην «κόβει» τα μάτια. Δεν είναι μόνο αντιαισθητικό αλλά δεν είναι και σωστό γιατί δεν θα βλέπετε σωστά.
Αυτά φυσικά είναι πολύ μικρές λεπτομέρειες που φαίνονται ελάχιστες, αλλά όταν θα εφαρμοστούν όλες μαζί, θα δείτε την διαφορά στο πρόσωπό  σας. Δεν θέλω να σας  επιβάλλω μεγάλο ή μικρό, λεπτό γυαλί ή χοντρό αυτές είναι τάσεις της μόδας, και κυρίως θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα γούστου.
Ένα τελευταίο που θα σας συμβούλευα θα ήταν ότι όταν φοράτε γυαλιά, να είναι πάντα περιποιημένα τα  φρύδια σας γιατί, καθώς τα γυαλιά σας θα τραβήξουν το βλέμμα, ο συνομιλητής σας θα προσέξει και τις ατέλειες. Για να φαίνεται περισσότερο το μάτι μέσα από τον φακό, προτιμήστε ένα eyeliner από ένα έντονο μακιγιάζ, να έχετε πάντα μαζί σας  ένα concealer που αντανακλά το φως και πολύ λίγη πούδρα πάνω από αυτό  για να φωτίσετε περισσότερο το δέρμα κάτω από τα μάτια.  
Μπορούμε να είμαστε όμορφες με ή χωρίς γυαλιά, φτάνει να προσέχουμε τις λεπτομέρειες και φυσικά να μην ξεχνάτε να καθαρίζεται τα κρύσταλλα των γυαλιών σας συχνά, γιατί σκονίζονται πολύ εύκολα ειδικά όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Προσφορά




Ότι έχετε ανάγκη τώρα, μην περιμένετε τις εκπτώσεις, άλλωστε τα γυαλιά δεν είναι περιττά, είναι ανάγκη. Γι αυτό επωφεληθείτε από την προσφορά μας.
Μπορείτε να διαλέξετε τον σκελετό ή τα γυαλιά ηλίου που σας αρέσει  και εμείς σας κάνουμε δώρο τους φακούς.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Γυαλιά ηλίου για όσους φορούν διόρθωση –Μυωπία , Υπερμετρωπία, Αστιγματισμός


Όσοι από σας φοράτε μόνιμη διόρθωση (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμού), μπορεί να  ξέρετε ότι μπορείτε να πάρετε γυαλιά ηλίου  και να βάλετε φακούς ηλίου αλλά και την διόρθωσή σας. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος φυσικά να αποφεύγετε να φοράτε τους φακούς επαφής στην θάλασσα, αλλά και γι’αυτούς που δεν φορούν φακούς μπορούν κάλλιστα να προστατεύονται από τον ήλιο φυσικά.
Στο εμπόριο υπάρχουν πολλών ειδών φακοί και χρώματα, όπως συμβαίνει και με τους λευκούς οφθαλμικούς φακούς. Να είστε σίγουροι ότι θα είναι απορροφητικοί στην υπεριώδη ακτινοβολία και έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε χρώμα από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Φυσικά γίνονται και ειδικές παραγγελίες αν θα θέλατε να «αντιγράψετε» ένα χρώμα που έχετε δει, ή κάποιο χρώμα που σας βολεύει στα μάτια και έχετε συνηθίσει.
Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχουν φυσικά και  εξειδικευμένοι φακοί  όπως  οι πολωτικοί (Polarizing),  πολικαρβονικοί  (polycarbonate) οι οποίοι είναι πιο ανθεκτικοί και λειτουργούν και προστατευτικά στα μάτια σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος με κάποιο αντικείμενο. Όλοι αυτοί φυσικά γίνονται και με διόρθωση κατά παραγγελία.

 Έπίσης , ίσως για τις μεσαίες ηλικίες που βαριούνται να έχουν δυο ζευγάρια γυαλιά ή που τα ξεχνούν πολλές φορές, αλλά παρ'ολα αυτά θέλουν να έχουν μία μόνιμη προστασία από τη υπεριώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία ιδανική επιλογή είναι οι φωτοχρωμικοί φακοί. Αυτοί, όταν τους εκθέτεις στον ήλιο, σκουραίνουν και όταν μπαίνεις μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο, ανοίγει το χρώμα τους. Με αυτόν τον τρόπο έχεις μόνιμα ένα ζευγάρι γυαλιά χωρίς να το αλλάζεις.


Συμβαίνει τις περισσότερες φορές, αυτοί που φορούν γυαλιά με διόρθωση  να είναι καλύτερα ενημερωμένοι από αυτούς που πάνε να αγοράσουν απλά ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, γιατί οι μεν επιλέγουν τον φακό που θα βάλουν στα γυαλιά τους (ποιότητα και χρώμα), οι δε, επιλέγουν το μοντέλο όπως το βλέπουν. Καλό είναι να ξέρουμε πως στα περισσότερα σχέδια γυαλιών οι φακοί αντικαθίστανται εύκολα από τους οπτικούς με ότι χρώμα και ποιότητα φακού θέλουμε.
Τελευταίους άφησα τους πιο σπορ τύπους, που επιλέγουν γυαλιά κουρμπέ όπως λέμε. Πρέπει να πω ότι γίνονται τώρα πια και αυτά με μια επιφύλαξη ανάλογα τα νούμερα που φοράμε. Καλύτερα να συμβουλευτείτε τον οπτικό σας.