Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αμβλυωπία


Πολλοί άνθρωποι και στην Ελλάδα, πάσχουν από αυτό που λέμε «τεμπέλικο μάτι». Ο βασικός λόγος  είναι όταν το ένα μάτι χρησιμοποιείται από τον εγκέφαλο λιγότερο από το άλλο. Στις περιπτώσεις στραβισμού όπου κάποιος βλέπει «διπλά», ο εγκέφαλος μαθαίνει να «σβήνει» , να απορρίπτει τη μία εικόνα. Εάν τα δύο μάτια έχουν πολύ διαφορετική διόρθωση , επίσης μπορεί να δημιουργήσει τεμπέλικο μάτι.
Για πολλά χρόνια, πίστευαν ότι αμβλυωπία ή "τεμπέλικο μάτι", ήταν μια μόνιμη κατάσταση, αν δεν είχε διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί πριν από την ηλικία των έξι ετών. Πολλοί οπτομέτρες  δεν το δέχονται πια αυτό. Πιστεύουν ότι ακόμα και ενήλικες μπορούν να βελτιώσουν την όρασή τους μέσω ειδικών θεραπειών.
Η Αμερικανική Ένωση  Οπτομετρίας, συμφωνεί ότι οι νεότερες έρευνες μας δίχνουν ότι ακόμη και μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να αντιμετωπίσουν την αμβλυωπία. Η ηλικία των 6 χρόνων είναι αυθαίρετη. Φυσικά, όσο η ηλικία του ασθενούς ανεβαίνει τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αντιμετώπιση.
Η θεραπεία ποικίλει ανάλογα με τον βαθμό πάθησης, την ηλικία των ασθενών αλλά και τον γιατρό. Τα μικρά παιδιά έχουν συχνά το «δυνατό» μάτι καλυμμένο για αρκετές ώρες της ημέρας ώστε να υποχρεώνονται να βλέπουν με το αδύναμο, εκτελώντας ασκήσεις όπως γράψιμο, ζωγράφισμα  κ.α
Η θεραπεία  , που θα απασχολήσει τον ασθενή αρκετές φορές την εβδομάδα, στο γραφείο του γιατρού ή στο σπίτι, θα διορθώσει το τεμπέλικο μάτι. Σε πολύ μικρά παιδιά μπορούμε να δούμε βελτίωση ακόμα και σε έναν με δύο μήνες. Μεγαλύτερα παιδιά θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο, από μερικόυς μήνες ή και έναν χρόνο.
Βασικά , με τους ενήλικες η διαδικασία είναι ίδια. Βέβαια οι ενήλικες μπορεί και να μην φορούν κάλυμμα ή να φορούν για πολύ λίγες ώρες την ημέρα, ή όταν  εξασκούνται Π.χ  μια εξάσκηση είναι να βάψει ο ασθενής τα όμικρον «Ο» στο κείμενο μιας εφημερίδας. Οι ασθενείς κάνουν ασκήσεις με στόχο να βελτιώσουν την εστίαση, την παρακολούθηση του κειμένου αλλά και την αίσθηση του χώρου.
Πολλές φορές μετά την θεραπεία, το 50% των ασθενών  παιδιά και ενήλικες βελτιώνουν την επίδοση του τεμπέλικου ματιού και έτσι φτάνουμε να εξισώνουμε την όραση και στα δυο μάτια. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, μόνο όταν  και το αρχικό πρόβλημα που προκάλεσε την αμβλυωπία έχει διορθωθεί. Φυσικά χρειάζεται τακτική παρακολούθηση, ώστε το μάτι να μην το αφήνουμε να αποδυναμώνεται.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Προσφορά -Πολυεστιακά

     


         Για να μπορέσετε όλοι να δοκιμάσετε και να επωφεληθείτε από τις ευκολίες που προσφέρουν τα ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΑ ΓΥΑΛΙΑ, κάναμε τους πολυεστιακούς φακούς πιο προσιτούς και όχι φυσικά απαγορευτικούς για το πορτοφόλι μας. Γι'αυτό το λόγο ετοιμάσαμε για σας πακέτα προσφορών για να μην υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και βρεθείτε να σας χρεώνουν παραπάνω μπρος στο ταμείο ή αφού έχετε κάνει την παραγγελία.





  • Ένα ζευγάρι πολυεστιακοί φακοί (τοποθετημένοι σε δικό σας σκελετό) =    200,00€
                                                                 και
        δώρο ένα ζευγάρι γυαλιά για κοντά με τα ίδια νούμερα των των πολυεστιακών φακών



  • Δύο ζευγάρια γυαλιά πολυεστιακά (σκελετός + κρύσταλλα) =    450,00€  
 σε περίπτωση που  χρειάζεστε ένα δεύτερο ή ακόμα γυαλιά πολυεστιακά για τον ήλιο. 


          Και φυσικά, αν είστε καινούριος χρήστης και διστάζετε γιατί σας είπε ο φίλος σας ότι δεν τα βολεύτηκε... σε όποια περίπτωση δεν εξυπηρετήσουν οι πολυεστιακοί φακοί, δίνουμε ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ και αλλάζουμε τους πολυεστιακούς φακούς με μονοεστιακούς ίδιας δύναμης (για κοντά ή για μακριά) αναλόγως τις ανάγκες σας.  

       Στείλτε μας e- mail ή τηλεφωνήστε μας για περισσότερες πληροφορίες .

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τύφλωση Προσώπου




Ένας οπτικός στην Σκοτία ανέπτυξε  την πρώτη αποτελεσματική θεραπεία για την Τύφλωση- Προσώπου

Τύφλωση  προσώπου,  είναι μία διαταραχή  που πρωτοεμφανίστηκε περίπου στην δεκαετία του ΄70 κατά την οποία ο ασθενής δεν μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα, γι’ αυτό αλλιώς  ονομάζεται και «προσωπαγνωσία».  Η ασθένεια έχει να κάνει περισσότερο με τον εγκέφαλο παρά με το μάτι σαν όργανο αυτό καθαυτό.  Ένας στους  40 πάσχει από αυτήν την ασθένεια και είναι πολύ συχνή ανάμεσα σε αυτιστικά άτομα . Βέβαια μπορεί να συμβεί και μετά από εγκεφαλικό τραύμα.
Μιλώντας για τη θεραπεία, είπε: "Αυτό είναι μια πραγματική επανάσταση και θα αλλάξει  τη ζωή για τα άτομα με προσωπαγνωσία.
"Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει κάποιος τρόπος να την αντιμετωπίσουμε - απλώς τεχνικές και στρατηγικές για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.
            «Κάποιοι  άνθρωποι είναι σε θέση να αναγνωρίσουν κάποιον από τον τρόπο που περπατάει ή από τον ήχο της φωνή του, αλλά η προοπτική ότι πρέπει να γνωρίζουν συνέχεια καινούριους ανθρώπους και να τους αναγνωρίζουν, είναι αγχωτικό.
Alan Mandelson ασθενής: « Μου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση  και  με βοήθησε να διευρύνω την κοινωνικότητά  μου.
Βλέποντας λοιπόν μέσα από ορισμένα χρωματικά φίλτρα, ο εγκέφαλος μπόρεσε να «δει» όλες τις πληροφορίες που χρειάζονταν για να θυμάται το πρόσωπο.


Χρωματιστοί φακοί

Οι ασθενείς  φορούν χρωματιστούς ανάλογα με την κατάστασή τους. Δεν υπάρχει ένα χρώμα για όλους.
     Isabelle Thorald, η οποία έχει πραγματοποιήσει τη θεραπεία, δήλωσε: «Όταν έβαλα τα γυαλιά, τα πάντα φαίνονταν εκατό φορές καλύτερα.

"Ξέρω ότι ο κόσμος αστειεύεται όταν λέει ότι τα φαίνονται πιο όμορφα μέσα από τα ροζ-γυαλιά μου, αλλά για μένα είναι κυριολεξία.
"Μπόρεσα να δω ένα ολόκληρο πρόσωπο, όταν έβαλα τα γυαλιά μου."

Ian Jordan-έχει κληθεί να περιγράψει τη θεραπεία του στο Treating Autism 7th Biomedical Conference and Exhibition in London.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΑ ΓΥΑΛΙΑ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ!


Μοιάζουν με συμβατικά γυαλιά οράσεως, όμως στην πραγματικότητα εγκαινιάζουν μια επανάσταση στο πεδίο των οπτικών, καθώς είναι ηλεκτρονικά και φιλοδοξούν να στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων τα πολυεστιακά γυαλιά, τα οποία, ούτως ή άλλως, αρκετοί άνθρωποι δυσκολεύονται να συνηθίσουν.

Τα γυαλιά, με την ονομασία emΡower, τα οποία κατασκευάζονται από την αμερικανική εταιρία PixelOptics, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", περιέχουν τους πρώτους στον κόσμο ηλεκτρονικούς φακούς εστίασης, που επιτρέπουν στον κάτοχό τους να αλλάζει εστίαση κατά βούληση, είτε απλώς σκύβοντας το κεφάλι του προς τα κάτω, είτε αγγίζοντας τον σκελετό.

Οι καινοτομικοί φακοί περιέχουν ένα λεπτό στρώμα υγρού κρυστάλλου που αλλάζει ευθυγράμμιση και, κατά συνέπεια, εστίαση. Ο οπτικός ενσωματώνει στα γυαλιά με ηλεκτρονικό τρόπο τις προδιαγραφές της συνταγής του οφθαλμίατρου και αυτά αναλαμβάνουν να μεταβάλλουν την εστίασή τους, ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη. Η κίνηση του κεφαλιού προς τα κάτω ή το άγγιγμα του σκελετού είναι αρκετό για να ενεργοποιήσει τις προδιαγραφές εστίασης. Τα γυαλιά έχουν ενσωματωμένη μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και κάθε φόρτιση για οκτώ ώρες επιτρέπει τη λειτουργία των γυαλιών επί δύο έως τρεις μέρες.

Η κατασκευάστρια εταιρία προτίθεται να βγάλει στην αγορά τέτοια γυαλιά σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα. Τα γυαλιά, που ήδη παρουσιάστηκαν στη διεθνή Έκθεση Οπτικών Expo Vision στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να πρωτοκυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά φέτος το καλοκαίρι και, στη συνέχεια, σε άλλες χώρες. Κάθε ζευγάρι, σε πρώτη φάση, θα έχει υψηλό κόστος, τουλάχιστον 1.000 δολάρια.


Αναδημοσίευση από το 
 http://thessbomb.blogspot.com/

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Καθυστέρηση της εξέλιξης της Μυωπίας


Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμινγκχαμ  ελπίζουν ότι  μία ημέρα ,με την χρήση  των λαμπτήρων  φθορίου να πετύχουν την καθυστέρηση της εξέλιξης της μυωπίας , που αφορά στο 40 τοις εκατό των αμερικανικών ενηλίκων και μπορεί να προκαλέσει τύφλωση.
Στο πρώιμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, τα αποτελέσματα της μελέτης βρέθηκε ότι μικρές αυξήσεις στην καθημερινή χρήση τεχνητού φωτός επιβραδύνει την ανάπτυξη της μυωπίας από 40 τοις εκατό σε πειραματόζωα.
Η ομάδα, με επικεφαλής τον Thomas Norton, Ph.D. , καθηγητής στο UAB Department of  Vision Science, παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών  στις 8 Μαίου   2012 στην  ετήσια συνάντηση της  Association for Research in Vision and Ophthalmology στο Ft. Λοντερντέιλ.
Οι άνθρωποι μπορούν να δουν καθαρά, διότι το μπροστινό μέρος του οφθαλμού γεμίζει φως και επικεντρώνεται στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος. Η μυωπία, παρουσιάζεται όταν το φυσικό μήκος του οφθαλμού είναι πολύ μεγάλο, έχοντας ως αποτέλεσμα το φως να εστιάζεται στο μπροστινό μέρος του αμφιβληστροειδούς και όχι ακριβώς επάνω στον αμφιβληστροειδή με αποτέλεσμα  να θολώνουν οι εικόνες.

Η μυωπία έχει πολλά αίτια, κάποια από αυτά αφορούν την  κληρονομικότητα και ορισμένα το περιβάλλον. Η έρευνα των τελευταίων ετών για παράδειγμα, ανέφερε ότι τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικό χώρο, προφανώς σε πιο φωτεινά μέρη, είχαν λιγότερη μυωπία ως νεαροί ενήλικες. Αυτό  μας οδήγησε σ το ερώτημα κατά πόσον το τεχνητό φως, όπως και η ηλιακή ακτινοβολία, θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της  ανάπτυξης της μυωπία, χωρίς τους κινδύνους της η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, όπως καρκίνο του δέρματος και καταρράκτη.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Υψηλές θερμοκρασίες και οφθαλμικοί φακοί





Αρκετοί πελάτες μας, ξαφνιάζονται όταν τους λέμε ότι οι οργανικοί (πλαστικοί) φακοί τους δεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρέπει λοιπόν να  πάρετε σοβαρά υπ’όψιν αυτήν την προειδοποίηση , γιατί οι οργανικοί φακοί και κυρίως αυτοί που έχουν αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις , αντέχουν σε θερμοκρασίες μέχρι 60 έως 80 βαθμούς κελσίου.
Ακόμα περισσότερη ζημιά μπορεί να κάνει η ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας που εμφανίζεται σαν θόλωμα. Π.χ Όταν ανοίγουμε τον αναμμένο φούρνο για να ελέγξουμε το φαί και καθόμαστε πάνω από την πόρτα του φούρνου. Αυτή η ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά στους φακούς μας.
Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε τα γυαλιά μας στο ταμπλό του αυτοκινήτου ή στο ντουλαπάκι, όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης δεν μπαίνουμε για σάουνα με τα γυαλιά οράσεως, προτιμήστε να βάλετε τα παλιά σας που ενδεχομένως είναι είδη χαλασμένες οι επιστρώσεις τους.
Πρέπει φυσικά να επισημάνω ότι δεν επιτρέπεται ποτέ να τα πλένουμε με ζεστό νερό.
Υπάρχουν εταιρίες που λένε ότι έχουν ανθεκτικές επιστρώσεις και αντέχουν πολύ περισσότερο. Εγώ θα πρότεινα να μην δοκιμάζουμε μέχρι που αντέχουν οι φακοί μας.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Επιτακτική η ανάγκη προστασίας των ματιών από τον ήλιο



Την επιτακτική ανάγκη προστασίας των ματιών μας από την ηλιακή ακτινοβολία με τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου τόνισαν για μια ακόμη φορά οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης Συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ).
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας, σύμφωνα με τον κ. Ασημέλλη, Διδάκτορα Φυσικής, Tufts University, τ. Επίκουρο Καθηγητή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις η τρύπα του όζοντος πάνω από την Αρκτική έχει αυξηθεί κατά 40% από τις αρχές του χειμώνα!
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αυτά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς, όπως τόνισε ο οργανισμός του ΟΗΕ, η μεγαλύτερη (μέχρι τώρα) αύξηση της τρύπας του όζοντος ήταν κατά 30% .
‘Το προηγούμενο ρεκόρ όσον αφορά την καταστροφή του όζοντος ήταν μια απώλεια περίπου 30% καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα’.
Η αύξηση αυτή, επεσήμανε ο κ. Σωτήρης Δαμίγος, Οπτικός, Γεν. Γραμματέας της ΠΕΟΟ , κάνει ακόμα πιο επιτακτική τη χρήση γυαλιών ηλίου, που να πληρούν βασικές προϋποθέσεις, οι οποίες εξασφαλίζονται όταν τα γυαλιά αγοράζονται από οπτικό κατάστημα και συνοδεύονται από ένα πληροφοριακό δελτίο. Η συμμετοχή του οπτικού στηn επιλογή του κατάλληλου γυαλιού ηλίου για τον κάθε καταναλωτή ξεχωριστά αποτελεί εγγύηση για την προστασία της όρασής του.
Στο έντυπο αυτό παρουσιάζονται με τη σειρά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κρυστάλλων ηλίου τα οποία πρέπει να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές BS 2724/1987 καθώς και στον κανονισμό EN 1836/1995.
Οι προαναφερόμενες προϋποθέσεις είναι:
Να είναι απορροφητικά στην ηλιακή ακτινοβολία. Τόσο ακριβώς όσο χρειάζεται, όσο και στα μήκη κύματος που χρειάζεται ώστε η περατότητα της ακτινοβολίας να είναι ικανή να παρέχει διαφάνεια.
Να είναι οπτικά κατεργασμένα, ομοιογενή και αναλλοίωτα, όπως και τα κρύσταλλα οράσεως.
Η αντοχή τους στην πίεση να ανταποκρίνεται στις διεθνείς προδιαγραφές (απαιτείται συγκεκριμένο πάχος – αντοχή υλικού), με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων.
‘Ενας τέτοιος ποιοτικός φακός όμως, δεν κρίνεται και σαν ιδανικός για κάθε χρήση. Κι αυτό, γιατί δεν έχει ληφθεί υπόψη, μια σχετικά πρόσφατα προσδιορισμένη παράμετρος, η οποία είναι δυνατόν να μετατρέψει αυτό τον ποιοτικό φακό σε παντελώς ακατάλληλο για κάποιες περιπτώσεις. Και αυτή η παράμετρος, δεν είναι άλλη από το χρώμα και σε συνάρτηση με το χρώμα ο βαθμός σκουρότητας του φακού.
Αυτό σημαίνει ότι ένα και μόνο ζευγάρι γυαλιών ηλίου δεν μπορεί να καλύψει όλες μας τις ανάγκες για ποιοτική όραση κάτω από τον ήλιο.
Το χρώμα των φακών ηλίου, σε συνάρτηση με το βαθμό σκουρότητάς τους, προσδιορίζουν την καταλληλότητα ή ακαταλληλότητα αυτών των φακών, ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος (συννεφιά, ηλιοφάνεια, επιφάνειες έντονης ανάκλασης κλπ). Θα πρέπει επίσης να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι οι ποιοτικές προδιαγραφές των γυαλιών ηλίου είναι δυνατόν να αλλοιωθούν με την πάροδο του χρόνου (2-2,5 χρόνια).
Ακόμη, όπως τονίστηκε από τον κο Δαμίγο, προκειμένου να εξασφαλιστεί ξεκούραστη και ποιοτικά καθαρή εικόνα πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικοί φακοί που εκμηδενίζουν την αντηλιά και απορροφούν το υψηλής ενέργειας ηλιακό φως (blue blocker).
Αυτό το φως είναι επικίνδυνο, καθώς συμβάλλει στην εμφάνιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, που αποτελεί αιτία τύφλωσης για άτομα άνω των 50 ετών. Φακοί, που απορροφούν αυτό το φως προστατεύουν το δέρμα γύρω από τα μάτια, σταματούν την πρόωρη γήρανση από τον ήλιο και διατηρούν τον αμφιβληστροειδή υγιή.
Η επιλογή των γυαλιών ηλίου, συνέχισε ο κος Δαμίγος, θα πρέπει να γίνεται με βάση τις ατομικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Ειδικότερα, θα πρέπει να ακολουθούνται ανά κατηγορία κάποιοι βασικοί κανόνες:
Τα νήπια θα πρέπει να φορούν πάντοτε μεγάλο καπέλο και γυαλιά ηλίου ειδικά κατασκευασμένα για παιδιά. Οι φακοί θα πρέπει να είναι ασφαλείας, οι σκελετοί από συμβατικά για το πρόσωπο και μεγάλης αντοχής υλικά στο σωστό μέγεθος.
Τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, θα πρέπει να φορούν γυαλιά ηλίου με πλήρη απορρόφηση τόσο στην UVA όσο και στην UVB και ταυτόχρονη ανθεκτικότητα στη θραύση, όπως οι φακοί polycarbonate. Για τα παιδιά που φορούν διορθωτικά γυαλιά, η καλύτερη λύση είναι η κατασκευή διορθωτικών γυαλιών ηλίου.
Στους εφήβους, η χρήση γυαλιών ηλίου θα πρέπει και πάλι να γίνεται βάσει προδιαγραφών, ενώ η ενημέρωσή τους δεν θα βάλει σε κίνδυνο τα μάτια τους, ακόμα και όταν πρόκειται για γυαλιά ανοιχτόχρωμα, με ιδιαίτερα και ασυνήθιστα χρώματα.
Οι χρήστες φακών επαφής θα πρέπει πάντα να φορούν απορροφητικά γυαλιά ηλίου.
Στους ενήλικες, παράμετροι, που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη είναι η οδήγηση, το επάγγελμα, το hobby και η ανάγκη κάλυψης διαθλαστικών ανωμαλιών.
Άτομα που έχουν κάποια διαθλαστική ανωμαλία μπορούν να κάνουν χρήση φωτοχρωμικών φακών.
Τέλος, στην οδήγηση, τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να τηρούν προδιαγραφές απαραίτητης φωτεινότητας και χρωματικής απόδοσης προκειμένου να παρέχουν ασφαλή οπτική αντίληψη του περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερη αναφορά χρειάζεται για τα γυαλιά ηλίου με πολωτικό φίλτρο, που εξαλείφουν το θάμβος που προέρχεται από την κάθετη αντανάκλαση των ακτινών του ήλιου σε επιφάνειες όπως το νερό, η άσφαλτος κ.λπ . Άρα είναι κατάλληλα για οδήγηση και παραμονή στη θάλασσα
Επιπρόσθετα, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στους σκελετούς γυαλιών ηλίου θα πρέπει να μην προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα, αλλεργίες και γενικά να είναι βιοσυμβατά.
Να μην παραμορφώνονται, να είναι άφλεκτα και να μην παρουσιάζουν εξογκώματα ή άλλα ελαττώματα που μπορεί να δημιουργήσουν ενόχληση ή να προκαλέσουν κακώσεις κατά τη διάρκεια της χρήσης τους.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΄Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών, κος Στ. Μυλόβας, επεσήμανε ότι ‘ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη για την προστασία των ματιών μας από την ηλιακή ακτινοβολία, δυστυχώς οι Αρχές αδιαφορούν πλήρως όσον αφορά στον έλεγχο των εισαγωγών και της διακίνησης ακατάλληλων γυαλιών ηλίου. Ενώ παράλληλα έχουμε τεράστια αύξηση του παραεμπορίου. Διότι εξαπατάται ο καταναλωτής από τα παραποιημένα σήματα ασφαλείας (CE) τα οποία φέρουν τα γυαλιά που πωλούνται στο δρόμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι εάν ο καταναλωτής θέλει να προστατεύσει τα μάτια του και των παιδιών του, να αγοράζει γυαλιά μόνο από οπτικά καταστήματα. Γιατί εκεί θα βρει προϊόντα ελεγμένα, και εγγυημένα με τη φροντίδα πτυχιούχου οπτικού.


Αναδημοσίευση από το Blog.gr