Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πολωτικοί Φακοί- Polarized Lenses



 Οι πολωτικοί φακοί, δεν είναι κάτι καινούριο. Υπάρχουν στο εμπόριο περίπου 2 δεκαετίες τώρα, ειδικά αυτοί που ασχολούνται με την φωτογραφία, έχουν υπόψη τους  τα πολωτικά φίλτρα τα οποία κόβουν τις αντανακλάσεις από τα τζάμια, τις λίμνες κάνοντας τα χρώματα πιο ζωντανά.
Όταν το φως πέφτει σε μία επιφάνεια, αλλάζει κατεύθυνση και κινείται μόνο σε ένα επίπεδο παράλληλο προς αυτή την επιφάνεια, δημιουργώντας αντανακλάσεις. Οι πολωτικοί φακοί, λοιπόν, κόβουν αυτές τις αντανακλάσεις, προσφέροντας:

1. Ξεκούραστη και καθαρή όραση
2. Ρεαλιστική εικόνα, αφού αυξάνουν την αντίληψη του βάθους και ενισχύουν την χρωματική αντίθεση.
3. Προστασία από τις UV  ακτινοβολίες.


Ποιοι πρέπει να προτιμούν τους πολωτικούς φακούς;
Οι πολωτικοί φακοί είναι ιδανικοί  για την καθημερινή οδήγηση, γιατί προσφέρουν την μέγιστη προστασία από τις αντανακλάσεις τις ασφάλτου, του ταμπλό του αυτοκινήτου ή και από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Φυσικά είναι απαραίτητοι σε όσους ασχολούνται με
σπορ , όπως σκι στο χιόνι, τα θαλάσσια  σπορ, όπου δηλ υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια και επιφάνειες που δημιουργούν την  μέγιστη αντανάκλαση όπως είναι το χιόνι και η θάλασσα.
Επίσης οι πολωτικοί φακοί ενδείκνυται  για όσους είναι ευαίσθητοι στο φως και φορούν γυαλιά ηλίου σε εσωτερικούς χώρους και γι' αυτούς που  έχουν κάνει εγχείρηση καταρράκτη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε, δεν χρειάζεται να είστε μέλη...