Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Γυαλιά ηλίου για όσους φορούν διόρθωση –Μυωπία , Υπερμετρωπία, Αστιγματισμός


Όσοι από σας φοράτε μόνιμη διόρθωση (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμού), μπορεί να  ξέρετε ότι μπορείτε να πάρετε γυαλιά ηλίου  και να βάλετε φακούς ηλίου αλλά και την διόρθωσή σας. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος φυσικά να αποφεύγετε να φοράτε τους φακούς επαφής στην θάλασσα, αλλά και γι’αυτούς που δεν φορούν φακούς μπορούν κάλλιστα να προστατεύονται από τον ήλιο φυσικά.
Στο εμπόριο υπάρχουν πολλών ειδών φακοί και χρώματα, όπως συμβαίνει και με τους λευκούς οφθαλμικούς φακούς. Να είστε σίγουροι ότι θα είναι απορροφητικοί στην υπεριώδη ακτινοβολία και έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε χρώμα από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Φυσικά γίνονται και ειδικές παραγγελίες αν θα θέλατε να «αντιγράψετε» ένα χρώμα που έχετε δει, ή κάποιο χρώμα που σας βολεύει στα μάτια και έχετε συνηθίσει.
Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχουν φυσικά και  εξειδικευμένοι φακοί  όπως  οι πολωτικοί (Polarizing),  πολικαρβονικοί  (polycarbonate) οι οποίοι είναι πιο ανθεκτικοί και λειτουργούν και προστατευτικά στα μάτια σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος με κάποιο αντικείμενο. Όλοι αυτοί φυσικά γίνονται και με διόρθωση κατά παραγγελία.

 Έπίσης , ίσως για τις μεσαίες ηλικίες που βαριούνται να έχουν δυο ζευγάρια γυαλιά ή που τα ξεχνούν πολλές φορές, αλλά παρ'ολα αυτά θέλουν να έχουν μία μόνιμη προστασία από τη υπεριώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία ιδανική επιλογή είναι οι φωτοχρωμικοί φακοί. Αυτοί, όταν τους εκθέτεις στον ήλιο, σκουραίνουν και όταν μπαίνεις μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο, ανοίγει το χρώμα τους. Με αυτόν τον τρόπο έχεις μόνιμα ένα ζευγάρι γυαλιά χωρίς να το αλλάζεις.


Συμβαίνει τις περισσότερες φορές, αυτοί που φορούν γυαλιά με διόρθωση  να είναι καλύτερα ενημερωμένοι από αυτούς που πάνε να αγοράσουν απλά ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, γιατί οι μεν επιλέγουν τον φακό που θα βάλουν στα γυαλιά τους (ποιότητα και χρώμα), οι δε, επιλέγουν το μοντέλο όπως το βλέπουν. Καλό είναι να ξέρουμε πως στα περισσότερα σχέδια γυαλιών οι φακοί αντικαθίστανται εύκολα από τους οπτικούς με ότι χρώμα και ποιότητα φακού θέλουμε.
Τελευταίους άφησα τους πιο σπορ τύπους, που επιλέγουν γυαλιά κουρμπέ όπως λέμε. Πρέπει να πω ότι γίνονται τώρα πια και αυτά με μια επιφύλαξη ανάλογα τα νούμερα που φοράμε. Καλύτερα να συμβουλευτείτε τον οπτικό σας.

2 σχόλια:

  1. Για την αποκολληση των προστατευτικων φιλμ των γυαλιών υπαρχει καποια προοδος στο θεμα;
    Μην μου πειτε περι ποιοτητας γυαλιων και μαρκες γυαλιων!

    Στο google αν βαλει κανεις "peeeling lenses" θα βρει αμετρητες σελιδες που αφορουν και πανακριβα γυαλια!
    Δεν ειναι δυνατον καθε 2-3 χρονια να πληρωνουμε 100 και βαλε ευρω για κατι που εχει περιορισμενη διαρκεια ζωης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι, η αποκόλληση των φιλμ, είναι ένας περιορισμός στους οργανικούς φακούς. Η χρήση των οργανικών φακών πρέπει να γίνεται με προσοχή. 1. Αποφεύγουμε τις απότομη αλλαγή θερμοκρασιών (π.χ δεν πάμε πάνω από την πόρτα του φούρνου να δούμε το φαί μας, ανοίγουμε, φεύγει ο ατμός και μετά πλησιάζουμε)2.Αποφεύγουμε κολόνιες και οποιοδήποτε σπρέι που χρησιμοποιουμε για τα μαλλιά και φυσικά προσοχή στην θάλασσα και στην άμμο. Μην φανταστούμε ότι το γεγονός ότι δεν σπάει σημαίνει ότι ζει για πάντα. Ακόμα και τα αθλητικά παπούτσια και στο κουτί να τα έχεις, το πλαστικό έχει όριο ζωής γιατί είναι επεξεργασμένο ή οι κατασκευαστές από μόνοι τους δεν θέλουν να διαρκούν πολύ. Υπολόγισε φίλε μου, ότι τα γυαλιά είναι ένα προϊόν που το φοράμε "μονοφόρι". Το φοράμε κάθε μέρα, το πετάμε στην τσάντα μας, το παρατάμε στα τραπέζια κλπ και μετά απαιτούμε να είναι άθικτο και να διαρκεί τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Τι απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε από τα γυαλιά;
    Η τιμή των φακών οράσεως διαμορφώνονται αναλόγως όχι μόνο το υλικό αλλά και από την δύναμη που έχουν. Πράγματι οι επώνυμοι εξεζητημένοι φακοί με επιπλέον χαρακτηριστικά είναι ακριβοί (100 ή και 1000 Ευρώ). Αν λοιπόν κάποιος έχει αποφασίσει να μην προσέχει τα γυαλιά του, πρέπει να ξέρει επίσης ότι κάθε χρόνο (όχι 2 ή 3 χρόνια) θα τα αλλάζει. Ετσι κι εγώ προτιμώ και προτείνω να πάρω ένα καλό αλλά όχι εξεζητημένο προϊόν γύρω στα 50-60Ευρώ και να το αλλάζω κάθε χρόνο. Φυσικά, από την άλλη μεριά, υπάρχει πάντα ο κρυστάλλινος φακός ο οποίος δεν γδέρνεται και δεν έχει τέτοιου είδους φθορές.
    Αν προτιμήσει κάποιος επώνυμα προιόντα πρέπει να ξέρει ότι καλύπτονται από την εταιρία αλλά και μετά από συνεννόηση με τον οπτικό, μόνο όμως για έναν περίπου χρόνο.
    Τέλος θέλω να επαναλάβω, ότι όπως όλα τα προιόντα που μας πλασάρονται έτσι και τα γυαλιά, δεν πρέπει πια να διαρκούν πολύ για να ανανεώνονται, αλλά σε σχέση με τα προιόντα μόδας που χρησιμοποιούμε δεν είναι ακριβά στο τέλος. Σκέψου ότι κατά μέσω όρο μπορείς να αγοράσεις ένα ζεύγος γυαλιά οράσεως με 150-200 ευρώ και να το κρατήσεις φορώντας το και χρησιμοποιώντας το καθημερινά τουλάχιστον 2 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε, δεν χρειάζεται να είστε μέλη...