Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Επιλογή των παιδικών γυαλιών


         1.  Ο σκελετός που θα διαλέξουμε δεν θα είναι  μεγαλύτερος, αλλά όχι φυσικά και μικρότερος από το πρόσωπο του παιδιού. Θα πρέπει να είναι σωστός, ώστε να είναι άνετος και βολικός όταν το παιδί θα το φοράει. Δυστυχώς δεν είναι όπως τα παπούτσια που τα παίρνουμε ένα νούμερο μεγαλύτερα. 
         2. Το σκελετό πρέπει να είναι μαλακό και εύκαμπτο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι καλύτερος θα ήταν ένας πλαστικός σκελετός για τις πολύ μικρές ηλικίες γιατί δεν υπάρχουν τα επιρρήνια,  που πολλές φορές είναι επικίνδυνα σε ένα ατύχημα.           
                         
         3. Στις ηλικίες όπου τα παιδιά μπορούν να έχουν άποψη για την επιλογή του σκελετού τους (από 4 ή 5 χρόνων),  αφήστε την χαρά της επιλογής να την έχουν τα παιδιά, ώστε αυτό που θα επιλέξουν θα το φορέσουν κι ολας. Να είστε σίγουροι ότι ο έμπειρος οπτικός σας, δεν θα βγάλει σκελετό το οποίο δεν ενδείκνυται για την περίπτωση και θα το αποτρέψει από την λάθος επιλογή.

        4. Οι φακοί, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι κρυστάλλινοι γιατί σπάνε.Επιλέγουμε πρώτα πρώτα φακούς  οργανικούς που είναι ελαφρύς και δεν σπάνε. Η νεότερη τεχνολογία βέβαια μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε 30% πιο ελαφρούς φακούς από τους απλούς οργανικούς και πιο αντοχής στα χτυπήματα με τους νέους πολυκαρβονικούς (polycarbonate).
 
     
        5. Οι αντιανακλαστικές επιστρώσεις είναι απαραίτητες γιατί μας δίνουν την καλύτερη δυνατή εικόνα, χωρίς χρωματικές  αλλοιώσεις και θαμπάδες. Φυσικά μην πληρώσετε πολλά σε αντιχαρακτικές επιστρώσεις ή φακούς υπέρλεπτους, μην ξεχνάμε ότι οι αλλαγές των φακών στα παιδιά είναι συχνές.
        7. Αν το παιδί μας ασχολείται με κάποιο άθλημα, όπως τρέξιμο, ιστιοπλοΐα, μπάσκετ, βόλεϊ κλπ. θα μπορούσαμε να έχουμε ένα έξτρα ζευγάρι γυαλιά το οποίο δεν είναι πολύ ακριβό αλλά είναι για αθλητές και κρατάει τα γυαλιά επάνω στο κεφάλι χωρίς να παίζουν πάνω στην μύτη όταν τρέχει.
        8. Σε κάθε περίπτωση, όταν αλλάζετε τα γυαλιά, τα προηγούμενα μην τα πετάτε, έτσι ώστε το παιδί να έχει πάντα ένα δεύτερο για την περίπτωση που θα χρειαστεί να πάτε τα γυαλιά του για κάποια επιδιόρθωση.  
         Η τελευταία μου συμβουλή δεν έχει αριθμό γιατί την θεωρώ πολύ σημαντική. Προσπαθείτε να μην μαλώνετε με τα παιδιά σας γιατί έσπασε τα γυαλιά του, ή γιατί στράβωσαν.  Η κοινωνική ζωή ενός παιδιού δεν συγκρίνεται με την δική σας. Τρέχει , παίζει , κτυπάει , μαλώνει με άλλα παιδιά στο σχολείο, τα ατυχήματα είναι στο πρόγραμμα. Απλά πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να μεγαλώσει…δεν την γλιτώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε, δεν χρειάζεται να είστε μέλη...