Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μπορώ να κολυμπάω με φακούς επαφής;



Είναι μια ερώτηση που μου έστειλε ένας φίλος και θα ήθελα να του απαντήσω δημοσίως γιατί είναι κάτι που το ρωτάνε όλοι αλλά συνήθως αφού την πατήσουν.
Καλύτερα θα ήταν, αν απέφευγες το κολύμπι η το υποβρύχιο κολύμπι με φακούς επαφής. Από την μια μεριά το κολύμπι στην πισίνα είναι επικίνδυνο γιατί υπάρχουν πολλές πιθανότητες μόλυνσης στα μάτια, ενώ στην θάλασσα είναι πολύ εύκολο να τους χάσουμε.
Στην θάλασσα, τα επίπεδα περιεκτικότητας σε αλάτι είναι μεγαλύτερα από την περιεκτικότητα σε άλας των δακρύων σου, έτσι λογω της ώσμοσης (δύο υγρά που έχουν διαφορετική περιεκτικότητα σε άλας τείνουν να τα εξισώσουν) γίνεται πολύ εύκολο να τους χάσουμε.
Θα μπορούσα να σου δώσω κάποιες λύσεις  για μέσα στην θάλασσα, υπάρχουν γυαλιά για κολύμπι στην πισίνα ή στην θάλασσα  με διόρθωση, τα οποία δεν είναι και πανάκριβα. Φυσικά έξω στην παραλία μπορείς πάντα να χρησιμοποιείς τα γυαλιά τα ηλίου σου με την διόρθωση.
Προσωπικά, επειδή χρησιμοποιώ και φακούς και γυαλιά, όσες φορές έχω πάει στην θάλασσα με φακούς δεν το έχω ευχαριστηθεί γιατί αναγκάζομαι όταν βουτάω στην θάλασσα να κλείνω τα μάτια. Με τα γυαλιά της κολύμβησης όμως μου αρέσει περισσότερο γιατί τουλάχιστον βλέπω καθαρά μέσα στον βυθό. Για άλλους μπορεί να φαίνεται γελοίο και περίεργο, αλλά αυτοί που δεν βλέπουν μακριά, θα με καταλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε, δεν χρειάζεται να είστε μέλη...