Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Υψηλές θερμοκρασίες και οφθαλμικοί φακοί





Αρκετοί πελάτες μας, ξαφνιάζονται όταν τους λέμε ότι οι οργανικοί (πλαστικοί) φακοί τους δεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρέπει λοιπόν να  πάρετε σοβαρά υπ’όψιν αυτήν την προειδοποίηση , γιατί οι οργανικοί φακοί και κυρίως αυτοί που έχουν αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις , αντέχουν σε θερμοκρασίες μέχρι 60 έως 80 βαθμούς κελσίου.
Ακόμα περισσότερη ζημιά μπορεί να κάνει η ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας που εμφανίζεται σαν θόλωμα. Π.χ Όταν ανοίγουμε τον αναμμένο φούρνο για να ελέγξουμε το φαί και καθόμαστε πάνω από την πόρτα του φούρνου. Αυτή η ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά στους φακούς μας.
Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε τα γυαλιά μας στο ταμπλό του αυτοκινήτου ή στο ντουλαπάκι, όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης δεν μπαίνουμε για σάουνα με τα γυαλιά οράσεως, προτιμήστε να βάλετε τα παλιά σας που ενδεχομένως είναι είδη χαλασμένες οι επιστρώσεις τους.
Πρέπει φυσικά να επισημάνω ότι δεν επιτρέπεται ποτέ να τα πλένουμε με ζεστό νερό.
Υπάρχουν εταιρίες που λένε ότι έχουν ανθεκτικές επιστρώσεις και αντέχουν πολύ περισσότερο. Εγώ θα πρότεινα να μην δοκιμάζουμε μέχρι που αντέχουν οι φακοί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε, δεν χρειάζεται να είστε μέλη...