Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Καθυστέρηση της εξέλιξης της Μυωπίας


Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμινγκχαμ  ελπίζουν ότι  μία ημέρα ,με την χρήση  των λαμπτήρων  φθορίου να πετύχουν την καθυστέρηση της εξέλιξης της μυωπίας , που αφορά στο 40 τοις εκατό των αμερικανικών ενηλίκων και μπορεί να προκαλέσει τύφλωση.
Στο πρώιμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, τα αποτελέσματα της μελέτης βρέθηκε ότι μικρές αυξήσεις στην καθημερινή χρήση τεχνητού φωτός επιβραδύνει την ανάπτυξη της μυωπίας από 40 τοις εκατό σε πειραματόζωα.
Η ομάδα, με επικεφαλής τον Thomas Norton, Ph.D. , καθηγητής στο UAB Department of  Vision Science, παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών  στις 8 Μαίου   2012 στην  ετήσια συνάντηση της  Association for Research in Vision and Ophthalmology στο Ft. Λοντερντέιλ.
Οι άνθρωποι μπορούν να δουν καθαρά, διότι το μπροστινό μέρος του οφθαλμού γεμίζει φως και επικεντρώνεται στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος. Η μυωπία, παρουσιάζεται όταν το φυσικό μήκος του οφθαλμού είναι πολύ μεγάλο, έχοντας ως αποτέλεσμα το φως να εστιάζεται στο μπροστινό μέρος του αμφιβληστροειδούς και όχι ακριβώς επάνω στον αμφιβληστροειδή με αποτέλεσμα  να θολώνουν οι εικόνες.

Η μυωπία έχει πολλά αίτια, κάποια από αυτά αφορούν την  κληρονομικότητα και ορισμένα το περιβάλλον. Η έρευνα των τελευταίων ετών για παράδειγμα, ανέφερε ότι τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικό χώρο, προφανώς σε πιο φωτεινά μέρη, είχαν λιγότερη μυωπία ως νεαροί ενήλικες. Αυτό  μας οδήγησε σ το ερώτημα κατά πόσον το τεχνητό φως, όπως και η ηλιακή ακτινοβολία, θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της  ανάπτυξης της μυωπία, χωρίς τους κινδύνους της η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, όπως καρκίνο του δέρματος και καταρράκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε, δεν χρειάζεται να είστε μέλη...